29 Temmuz 2013 Pazartesi

RIMMEL LONDON KATE MOSS MATTE LIPTSICK in 110 REVIEW & SWATCHES



Herkese merhaba!
Bugünkü yazımda yaz mevsimine çok yakışan bir kırmızı rujdan bahsedeceğim sizlere. :)






Rimmel Kate Moss serisinin rujlarından 110 numara içinde hafif nar çiçeği rengi barındıran bir kırmızı.Rengini coral-red olarak tanımlayabilirim sanırım.Dudakta da 'true red' değil de daha çok içinde turunculuk ve biraz da pembelik barındıran bir kırmızı olarak duruyor.Ben özellikle yaz mevsiminde kullanmayı çok seviyorum.Dudakları tam anlamiyla patlatıyor!Ayrıca rengi sarı alt tonlu olduğu için kullanımı rahat bir renk.


Yapısı mat olarak tanımlanmıs ancak bana kalırsa semi-matte bir yapısı var.Dudakları kurutmuyor ve parça parça durmuyor.Aslında sürümü zor olmamasına rağmen ben The Body Shop ruj fırçamla uygulamayı seviyorum.Hafif bir kokusu var, tadı yok. :)


Bu swatchta ışığın yoğun olmasından dolayı rengi daha açık çıkmış.Çok çok hafif uygulandığında dudakta bunun gibi daha az yoğun renk elde etmek mümkün.


Bu swatchta ise renk daha doğru çıkmış.Swatchlar sizi yanıltmasın, dudaklarda coral bir renkten ziyade kırmızı duruyor. :)

Mat yapılı ama dudakları kurutmayan bir ruj arayışındaysanız gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.Yalnız yine de altına lip balm sürmekte fayda var diye düşünüyorum.Bu benim için tam bir yaz ruju.Herkese yakışacak bir renk diye düşünüyorum ancak bronz tende ayrı bir güzel duracaktır. :)

Fiyatı 10-15 tl arası olması lazım.Rimmel ürünlerini Watsons mağazalarından bulabilirsiniz.

16 Temmuz 2013 Salı

L'OREAL ELSEVE EXTRAORDINARY HAIR OIL REVIEW

Herkese merhaba!
Ise basladigim icin buaralar eskisi kadar blogumla ilgilenemiyorum, bugun firsat bulmusken hemen bir yazi paylasmak istedim.


Loreal'in durulanmayan bu sac bakim yagi saci yuzeyini puruzsuzlestirip, kusursuz gorunumu vaat ediyor.Saci onarma gibi bir ozelligi bana gore yok zaten boyle bir iddiasi da yok.Banyodan sonra hafif nemli sac uclarina uygulayip saclarinizi kurutuyorsunuz ya da kendi halinde kurumaya birakiyorsunuz.Kuru saca da uygulanabiliyor ancak ben hic o sekilde kullanmadim.Uyguladiktan sonra benim kiriklarla dolu sac uclarim gercekten de puruzsuz, yumusacik ve parlak bir gorunume kavustu.Saclarim kuruduktan sonra kesinlikle yagli bir gorunum ya da agirlasma yapmadi.Buarada bu urun mis gibi bir kokuya sahip!

Saclari yumusacik yaptigi ayrica sac kremi kullanmaniza gerek yok, yani bir nevi sac kremi gorevi goruyor.Hatta ben sac kremi kullanmayi birakip sadece bu urunu kullananlar oldugunu duydum.

Kendi adima ozellikle taramayi kolaylastirdigini gozlemledim.Bir pompa kadari benim upuzun saclarima yeterli oldu, bu acidan da uzun sure gidecek bir urun.Saclari yumusatip saglikli bir gorunume kavusturuyor kavusturmasina ama malesef bu etkisi gecici.Yani her banyodan sonra bu etki icin tekrar uygulamak gerekli.Bu sebeple de bu urun icin onarici degil de besleyici ozellikte diyebilirim.


Iceriginde gordgunuz gibi bircok besleyici ozler var.
Her turlu sac tipine uygun bir urun.Ben tum saca degil de yogun bir sekilde uclarina ve uclara yakin sac boyuna uyguluyorum.Gercekten saclarim kiriklarla dolu degilmis de sanki yeni kesilmis gibi bir gorunum elde ediyorum.Saclarinda benimki kadar cok kirik olmayanlar daha guzel sonuclar alacaktir.
Sonuc olarak benim oldukca memnun kaldigim bir urun oldu.Fiyati 16-20 tl arasi diye hatirliyorum.Gratis, Watsons ve buyuk supermarketlerden satin alabilirsiniz.Bir de boyali saclar icin olan bir cesidi var.Ozellikle yaz gunlerinde boyle urunlerin kurtarici oldugunu dusunuyorum. :)

Sevgiler <3


5 Temmuz 2013 Cuma

MAKEUP FOREVER AQUA CREAM COLORS #13 #17 REVIEW & SWATCHES!

Herkese merhaba!
MUFE Aqua Cream Colorlardan en sevdigim iki renk yani murdum ve sampanya renklerini sectim.Ancak o kadar cok begendim ki en kisa zamanda diger renklerinden de istiyorum!

Bu urunler renklerine gore far, allik veya ruj olarak kullanilabiliyor.
Yapilari MAC Paint Pot ve Maybelline Colour Tattoolardan cok daha kremsi ve daha opak.



Kaliciliklari muhtesem! Benim kullandigim en kaliteli farlar kesinlikle.Ambalajlari cam degil plastik.Hazir plastik demisken urunlerde yogun bir sekilde plastik kokusu var ancak nasil olsa uyguladiktan sonra duymadigimiz icin bence sorun degil.Urunlerin her biri 6 gram ve adindan da anlayabileceginiz uzere waterproof ozellikteler, gercekten de gun boyunca kalicilar.






#13 numara muhtesem bir sampanya rengi.Rengini gayet guzel veriyor, MAC Bare Study gibi parca parca durmuyor, oldukca kremsi ve kalici.Gozlere cok guzel aydinlik veriyor.



#17 numara ise sahane bir murdum rengi!Fotograflarda daha cok kirmizimsi ve sanki 'Cranberry' rengi gibi cikmis ama aslinda tam bir murdum.Bunun opakligi #13'e gore cok daha iyi ve bu da oldukca kremsi, uygulamasi kolay.Ozellikle gece makyajlarinda baz olarak ya da tek basina mukemmel duracagini dusunuyorum.



Renkleri dogru gostermek adina birden fazla swatch ekledim, mesela ustteki fotografta #17 daha kirmizimsi gibi gorunuyor.



Isikli ortamdan dolayi #17 biraz daha kirmizimsi gorunse de ne kadar pigmentli oldugunu swatchtan gorebilirsiniz.

Her iki urun de mikro simler iceriyor, gozlere disko topu gibi olmayan hos bir isilti veriyor.

Her ikisinden de cok cok memnun kaldim.Diger renkleri de almak istiyorum!Ozellikle bir tane mat kirmizi renk var, hem ruj hem allik olarak kullanilabiliyor, ilk hedefim bu olacak. :)

Hem tek basina harika duran bu renkleri baz amacli kullanmak icin de alabilirsiniz.

Fiyatlari 60 civari diye hatirliyorum, Sephoralarda ve MUFE magazalarinda bulabilirsiniz, buarada Bagdat Caddesi'ne MUFE magazasi aciliyormus, duyunca cok mutlu oldum. :)

Umarim hosunuza giden bir yazi olmustur, sevgiler <3

Bloglovin'den takip etmek için tıklayınız.

4 Temmuz 2013 Perşembe

KUCUK BIR ALISVERIS

Herkese yeniden merhaba! :)
Bugunun ikinci yazisi olarak son uc gun icinde yaptigim ufak alisverisleri yazmak istedim.


Queen Helene Mint Julep ve Cocoa Butter yuz scrublari.Bunlar Makeupalley'de 1000 kusur yorumdan oldukca yuksek puan almisti.Digeri ise yaza uygun hafif bir nemlendirici istedigimden Lubriderm Daily Moisture Lotion.Hepsini Dogubank'tan aldim.

'
Yine Makeupalley'de Clarins Gentle Exfoliator Brightening Toner hakkinda gayet iyi yorumlar oldugu icin merakima yenik duserek almis oldum.Son olarak The Body Shop'un sinirli olarak urettigi seftali body butteri %30 indirimle aldim.

Hepsini belli bir sure kullandiktan sonra yazilarini yazacagim.

Sevgiler <3 


GRATIS BETTY BOOP LIP GLOSS REVIEW & SWATCHES

Herkese merhaba!
Gratis'te kasanin onunde gordugum bu lipglossun ilk olarak ambalajina vuruldugumu itiraf etmeliyim.Sanirim 3 rengi vardi, ben koyu pembe olani aldim.Bir de kirmizi ve acik pembe renkleri vardi.


Yapisi likit ruj kivaminda ve oldukca yogun yapili.Surunce glossy bir gorunumden ziyade daha cok ruj gibi gorunuyor ama parlaklik da veriyor.Rengi basta korkutucu gibi gelse de dudakta sicak dogal bir pembeye donusuyor.Buraya kadar her sey guzel ancak benim bu urunde tahammul edemedigim bir durum var ki o da kokusu!Gercekten cok rahatsiz edici bir kokusu var, boyle hani eskiden ucuz adi rujlarin kotu, acimsi bir kokusu olurdu.Bu da aynen oyle kokuyor ustelik cok yogun bir sekilde!Tadi da acimsi.Almadan once mutlaka testerlardan kokusuna bakin derim, beni rahatsiz etti ama ben biraz kokulara hassasimdir, mesela Bioderma Sensibio H2O'ya kokusuz diyorlar ama bana gore onun bile kokusu var.. 

Aplikatoru sunger seklinde.Cubugu malesef urunu cok fazla aliyor ve her yerine bulasmis oluyor.Kaliciligi ise pek yok, bir de altina lip balm uygulanmasi en iyisi cunku dudaklari kurutma potansiyeli var bence.

Swatch.

Bu urunu once kokusuna bakin oyle alin derim.Gratislerde 10tl'ye satiliyor.Betty Boop'un baska urunleri de vardi, ornegin rujlari, simli lip glosslari vs.

Sevgiler <3

3 Temmuz 2013 Çarşamba

REAL TECHNIQUES STIPPLING BRUSH REVIEW

Herkese merhaba!
Bugun size favori fircalarimdan olan Real Techniques Stippling Brush'i tanitmak istedim.Bu yazi icin gec kaldigimin farkindayim, hemen sonra sirada Expert Face Brush da gelecek. :)




Pixiwoo youtube gurularindan Samantha Chapman'in hazirladigi Real Techniques fircalardan Expert Face ve Stippling Brush'i Cloud10beauty'den siparis vermistim.Sorunsuz bir sekilde 6 gun sonra elime ulasti.Stippling Brush, MAC 187 ve 130 fircalarin arasinda bir buyuklukte.Bu sayede hem fondoten hem krem allik hem pudra yani hemen hemen her sey icin uygulama yapabiliyorsunuz.


Sapinin kalin olmasini ve ucundaki uygulama esnasinda elin rahatligini saglayan plastik yeri cok sevdim.Bu sayede fircalari dik bir sekilde aynanizin onune koyabiliyorsunuz.


Killari sentetik ve asiri yumusak olmamakla birlikte sert de degil, yuzunuzu cizmiyor.Her turlu uygulamali rahatlikla yapabiliyorsunuz.Ben fondotenimi Expert Face Brush ile uygulamayi tercih ettigim icin bu fircayi daha cok pudra allik ve krem allik surmek icin kullaniyorum.Ozellikle krem allikta harika is cikariyor!


Ozellikle yogun yapili fondotenleri uygulamak icin bire bir diye dusunuyorum.Bendeki Inglot 27TG fircanin coktan pabucu dama atildi bile! :)

Bu fircayi Cloud10beauty adresinden 13.50€'ya satin alabilirsiniz.

Sevgiler <3

2 Temmuz 2013 Salı

BENEFIT THE BRONZE OF CHAMPIONS KIT REVIEW & SWATCHES


 Herkese gunaydin!
Bugunku konumuz Benefit'in yaza ozel cikardigi The Bronze of Champions Kit.
Benefit'in urunlerini cok begenmekle beraber Turkiye'deki satis fiyatlarini cok pahali buldugum icin ve boyle kitler bircok urunu bir arada sundugu icin daha uyguna geliyor.






 Kitin icinde; 
2.5 gr Whatt's Up! aydinlatici,
3.2 gr Bikini-tini Creaseless Cream Shadow.
1.2 gr Longwear Powder Shadow Thanks A Latte 
3.0 gr They-re Real Mascara
3.0 gr Hoola Bronzing Powder ve kucuk bir firca
6.5 ml Hoola Ultra Plus Lipgloss bulunuyor.





Hepsi benim merak ettigim ve kullanacagim urunler/renkler.Ozellikle sette Watt's Up! aydinlaticinin olmasi cok guzel ancak sample size gibi cok minik bir boy cikmasi beni biraz hayal kirikligina ugratti acikcasi.
Ozellikle krem fara yani Bikini-tini'ye bayildim!Muhtesem bir sampanya rengi.Ultra Plus lipglosslari zaten cok seviyorum, Bella Bamba rengini de aldim.Fari da gayet pigmentli ve yumusak yapili buldum.Hoola ve They're Real maskara ise zaten oldukca un yapmis urunler, sevecegime eminim. :) Urunleri kullandikca tek tek detayli post hazirlamayi planliyorum.Buarada Hoola Lip Gloss enfes kokuyor!


Kitin ayna bolumunde size urunlerin uygulanmasinda fikir veren kartlar var, bunlari kaldirinca aynayla karsilasiyorsunuz, bu da hosuma giden diger bir ozellik.


Sirasiyla swatchlar:
Watt's Up, Hoola, Bikini-tini, Thanks a Latte far, Hoola Lip Gloss.

Benefit'in her kitinde Porefessional oldugu icin ve bu urun de bende oldugu icin hicbir kitini alamiyordum, acikcasi buna Porefessional koymamalari cook iyi olmus demeden gecemeyecegim. :)
Fiyati 100 tl diye hatirliyorum, eger almak isterseniz acele edin derim, Sephora bu kitlerden cok fazla sayida getirmiyor.

1 Temmuz 2013 Pazartesi

AVALON SOOTHING VANILLA ROSEMARY ORGANIC LIP BALM


Herkese merhaba!
Avalon Organics USDA sertifikali organik bir marka.
Lip Balmlar kolaylikla yenilebilen (hatta istemeden yedigimiz?) kozmetik urunleri oldugu icin haliyle iceriginin dogal olmasini tercih ediyorum.Avalon markasinin vanilyali bu lip balmini bulunca da almadan edemedim.


Kokusu guzel, hafif tatli bir tadi var.Gercek vanilya kokusuna sahip,  ucuz sekerli bir koku degil.Yapisi yumusacik, dudakta kalip gibi bir his vermiyor, beyazlik birakmiyor.
Dudaklarimi iyi nemlendirdigini dusunuyorum, cok yogun yapili degil ancak etkisiz de degil, gunluk kullanim icin bana yeterli geldi.Ancak, ornegin Burt's Bees Beeswax ya da Honey lip balmlar kadar yogun olmadigi icin onarim konusunda biraz yetersiz kalabilir, bu balm daha cok ruj altina kullanmak ya da dudaklarinda cok catlak olmayanlar icin gunluk nem ihtiyacina uygun diye dusunuyorum.


Urunun icerigi gordugunuz gibi tamamen dogal.

Eger cok sorunlu dudaklariniz yoksa ve dogal lip balm arayisindaysaniz bunu tavsiye ederim; buna karsilik sorunlu dudaklar icin Burt's Bees Beeswax ya da Honey balmlar daha uygun olacaktir.

Sevgiler <3


BLOGLOVIN'DEN TAKIPLESELIM!

Herkese merhaba!
Bildiginiz uzere bugun Google Reader kapandi, onceden Bloglovin duyurusu yapmistim ancak blogumun ismini degistirdigim icin Bloglovin'deki takipcilerimin hepsini kaybettim ve bu sebeple de blogumu tekrar takibe almak isteyenler icin tekrar bu duyuruyu yapmak istedim.
Blogumu Bloglovin'den takip etmek isterseniz sag kosede yanip sonen Eyfel Kulesi'ne tiklamaniz yeterli. :)

Sevgiler <3

AVENE THERMAL SPRING WATER REVIEW / AVENE TERMAL SU YORUMLARIM


Herkese merhaba!
Sicak yaz gunlerinde serinlememe bir nebze de olsa katki saglayan seylerden biri de Avene termal su!Ilk once orta boyunu alip cok sevince cantada tasimak icin bir de mini boyunu aldim.Cevennes dagindan gelen bu su, bildigimiz mineralli maden suyu aslinda.Ancak kullaninca daha farkli oldugunu anladim.



Avene'in USA sitesindeki bu fotografta neler icin kullanilabilecegi gosterilmis.Ben en cok sicaklarda kizaran cildimi sakinlestirmek, serinlemek, makyajimdaki cakey gorunumu engellemek ya da epilasyon sonrasi kullaniyorum.Cildi ferahlattigi gibi ayni zamanda biraz nem de sagliyor ve kizarikliklara/tahrise kesinlikle iyi geliyor.Uzaktan cildime birkac fis sikiyorum, cildime nem ve canlilik kazandiriyor.Onceden bu tip termal sularin gereksiz oldugunu dusunurdum ama simdi vazgecilmezlerimden!Her daim yanimda bulunduruyorum, epilasyon sonrasinda da asli yardimcim olmus durumda. :) Ozellikle plajda guneslenirken serinlemek ve gunese olan hassasiyeti minimize etmek icin ideal.Elbette ki bu sprey bir mucize degil, olusan tahrisi ya da iritasyonu hemen ortadan kaldirmiyor ancak cildi oldukca rahatlatip yatistirdigini soyleyebilirim.

Kisacasi herkesin cantasinda bulunmasi gereken bir urun oldugunu dusunuyorum.Simdiye dek baska markadan termal su kullanmadigim icin malesef kiyaslama yapamiyorum.Vichy, La Roche gibi markalarin da bu tip spreyleri var, sonradan onlari da deneyebilirim ancak Avene vazgecilmezim olacak zannediyorum.:) 
Avene urunlerini yetkili eczanelerden bulabilirsiniz.

Sevgiler <3
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages