28 Eylül 2013 Cumartesi

THE BODY SHOP PEACH BODY BUTTER



Herkese merhaba!
The Body Shop'un vucut kremlerinden bazilarini gercekten cok seviyorum.Seftalili olani da bunlardan biri.Yazin sinirli uretim olarak satisa cikarilmisti.Kokusu bence oldukca guzel, taze seftali gibi.Ic bayici ve cok sekerli bir koku degil.Ama zamanla  buyuk ihtimal bundan da bikip bir sure ara verecegimi biliyorum. :) 

Nemlendirmesine gelecek olursak, tum TBS butterlar gibi yogun nemlendirme ozelligine sahip ve uzun sure etkili.Ozellikle neme hasret kalmis kuru ciltler icin mukemmel.

TBS butterlari severek kullaniyorum ancak yapilari bana biraz sentetik gibi geliyor, bu da benim icin bir eksisi.Sanirim bu sentetik his icerigindeki silikondan kaynaklaniyor.

Bu kremin iceriginde shea, susam, kakao gibi besleyici yaglar da bulunuyor ve paraben icermiyor.

Kendisini 'en lezzetli' vucut kremi ilan ediyor ve yogun nem ihtiyaci duyan her cilt tipine tavsiye ediyorum :)

Sevgiler <3

27 Eylül 2013 Cuma

LA ROCHE POSAY SPF50 GUNES KORUYUCU YORUMLARIM

Herkese merhaba!
Yaz bitti ve ben de tatilden doner donmez sizlerle yaz boyunca severek kullandigim gunes koruyucum hakkindaki yorumlarimi paylasmak icin yazmaya koyuldum. 

La Roche Posay Anthelios XL 50+ UVB ve UVA korumali gunes koruyucu, fluid ve krem olmak uzere iki farkli yapida satisa sunulmus bir urun.Bendeki fluid yapida olani, oldukca ince formullu ve makyaj altina kullanmak icin uygun.Gecen sene bu urunun spf30 faktorlu olanini kullanip bitirmistim, bu sene daha yuksek korumayi tercih ettim.Hem spf30 hem spf50 ilk suruldugunde -tabiri caizse- sizi hayalete cevirse de bu gorunum zamanla yok oluyor.Yaglanma yapmadigi gibi biraz nemlendirme ozelligi de var diyebilirim.Bilmeyenler icin kuru-normal bir cilde sahip oldugumu hatirlatmak isterim.Belki yagli ciltlerde biraz parlama yapabilir cunku bu urun fiziksel koruyucu icermekte.Bende sivilceye veya herhangi bir hassasiyete/alerjiye neden olmadi ancak bu durumlarin ciltten cilde degisebilecegini hatirlatmakta fayda var.

Bu urunu uzun bir zaman diliminde kullandim; hiper-pigmentasyona ve gunesin yol actigi  kizarmalara karsi kesinlikle mukemmel bir koruma sagliyor.Yuzumde birkac tane ergenlik zamanindan kalma lekeye sahip oldugum icin makyaj yapmadan once oksidasyona karsi mutlaka bu urunu uyguluyorum.Makyajinizi bozmuyor ve ince yapisi sayesinde cildinize uyum sagliyor.Yalniz uyguladiktan sonra beyaz gorunumun gitmesi icin bir 10-15 dakika beklemek gerekiyor.Ayrica cok ince yapili oldugu icin oldukca bereketli.

Sonuc olarak benim icin vazgecilmez bir urun kendisi.Bittikce tekrar alacagim, ancak kis geldigi icin tekrar spf30 koruma faktorluyu almayi dusunuyorum.


La Roche Posay urunlerini yetkili eczanelerden temin edebilirsiniz.

Sevgiler <3


Onemli not: urun kendi paramla alinmis olup, yorumlarim tamamen kendi deneyimlerime dayanmaktadir ve objektiftir.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages