16 Şubat 2013 Cumartesi

Bitenler & Cope Gidenler #01

Herkese merhaba, bu aksam biten urunlerimi sizlerle paylasip kisa kisa bahsetmek istedim.


Sac urunlerim;
1-Live Clean Fresh Water Moisturizing Shampoo:Bu sampuan kuru saclara nem vermeyi vaat ediyor.Ancak ben hic memnun kalmadim.Nem vermek soyle dursun saclarimi daha da dolastirdi ve sertlestirdi, dolastirdigi icin de tarama guclugunden dolayi koparak dokulme yasadim.Onur'un da surada yazdigi gibi icinde SLS bulunmamasina ragmen gayet de iyi kopuruyor, kisacasi benim saclarima yaramadi, birkac kez kullandim ve atiyorum.Live Clean'in Argan serisi iyi diyorlar, belki bir ara bu seriyi denerim..

2-Watsons Tea Tree & Peppermint Shampoo:Bu sampuan normal saclar icin parlak ve saglikli bir gorunum vermeyi vaat ediyor.Keskin bir nane kokusu var, ben daha soft ve hos bir koku beklerdim..Saclarimi sertlestirdi ve oyle bir parlak/saglikli gorunum farketmedigim icin bu da bitirmeden atilacak.

3-Down Under Natural's normal saclar icin kivili sampuan:Kokusu cok guzel bu sampuanin.Guclendirici etkili denmis ancak benim icin siradan bir sampuan oldu kendisi.Yumusatma yapmadigi gibi oyle asiri sertlestirmedi de.Saclarimi yumusatan sampuanlar kesfettigim icin (bkz. Dove) bir daha almayacagim.

4-Gliss Ultimate Repair Sac Maskesi:Gliss'in bu serisinin kokusundan tek kelimeyle nefret ettim!Resmen erkek parfumu gibi kokuyor ve oldukca agir oldugu gibi kalici da.Bence bu seri koku bakimindan erkekler icin daha uygun.Bu maske saclarimi agirlastirmadan yumusatti ancak kiriklarima bir etkisi olmadi, yogun yapili sac kremlerinden de ayni sonucu alabildigim icin zaman kaybi gibi.Ama yine de kullandim ve bitirdim, tekrar almayacagim.

5-Elidor Onarici Sac Maskesi:Bunun kokusu fena degil hatta guzel bile diyebilirim.Saclarima etkisi ise gecici bir yumusaklik vermesi oldu.Fiyat-performans bakimindan fena bir maske degil, ancak surada yazdigim NPW Almond Oil sac maskelerine bayildigim icin tekrar almayacagim.



1-The Body Shop Almond Hand Rescue Treatment:Bu el kremi cok uzun zamandir benimle.Kullanmayi unuttugum icin ambalaji yenilenmis olmasina ragmen benim bu eski ambalajlisi hala duruyordu evde.Oldukca guzel badem kokan, ve mukemmel etkili bir el kremi.Arkasinda haftada 1-2 kullanin yaziyor ama benim her gece kullandigim bile oldu.Icinde 1-2 kullanimlik kalmis ama son kullanma tarihi gectigi icin atilacak.Body Shop'a ugradigimda tekrar alacagim, cok severek kullandigim bir el kremi oldu.

2-The Body Shop Hemp Foot Protector:Bu kenevirli ayak kremi de cok uzun zamandir benimle ve kullanmayi unutulmus bir urun.Ben etkisini hafif buldum, istedigim gibi yumusatmiyor, ayrica rezalet kokuyor tum kenevir serisinin diger uyeleri gibi.Yenisini almayacagim, bunun yerine Peppermint serisinin ayak kremini tekrar almayi dusunuyorum, kendisinden bir tane bitirmistim ve kullandigim en guzel ayak kremi diyebilirim!

3-The Body Shop Chocomania Body Scrub:Yazisini suradan okuyabilirsiniz.Oldukca memnun kaldigim iri taneli, mukemmel cikolata kokan, insanda yeme istegi uyandiran bir scrub.Suan tam boyuna devam etmekteyim.

4-Artistry Concealer:Sevdigim bir urundu.Bendeki light rengi ve goz altima renk uyumu mukemmeldi; ayni zamanda yuzumdeki kusurlari kapatma amacli da kullandim.Yumusak yapili, cakey gorunum olusturmayan guzel bir kapatici.Amway'e ulasmak biraz zahmetli oldugu icin tekrar almayi dusunmuyorum, baska kapaticilar denemek istiyorum.

5-The Body Shop Almond El kremi:Hos kokulu, hafif yapili ama guzel nemlendiren bir kremdi.Tekrar alabilirim ancak ambalajini sevmiyorum, oradan buradan kesilip urun ziyan oluyor.Bence TBS el kremlerinin ambalajlarini L'occitane gibi yapsa daha guzel olur.

Benim bitirdigim urunler bu sekilde, genel olarak baktigimiz zaman sac urunlerimden cok memnun kalmamisim ve kullanmadigimi farkedince de atmaya karar vermisim, bu yuzden artik yeni arayislara girmek yerine elimdeki memnun olduklarimi kullanmaya bakacagim. :)

Sevgiler <3

4 yorum:

onorr dedi ki...

Ah Live Clean :) Ben Lush Fair Trade Honey'ye geçtim şimdilik güzel gibi, sample alıp bir dene derim :) Bu arada Kenevir gerçekten rezalet kokuyor katılıyorum.

Z. Aysegul dedi ki...

Benim saclarim su siralar gucsuz oldugu icin dogal seyler denemeye cekiniyorum acikcasi :) kenevir kotu koktugu gibi pek bir ise yaramiyor da..

makyajlı kareler dedi ki...

live clean ın aargan serisini bende merak ettim. kenevirliyi bende sevmedim kokusu kötüydü:(

Z. Aysegul dedi ki...

Kenevir serisinin ayak kremi kotu koktugu gibi iyi nemlendirmiyor da ama yapisini degistirdiler mi bilemiyorum, ben bi tek lip balmini sevmistim bu serinin, kokusu o kadar kotu degildi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages