24 Ocak 2013 Perşembe

LUSH Big Sampuan


Merhaba :) Lush markasi ilk ulkemize geldigi donemlerde tam bir tutkunu haline gelmistim.Ki hala da oyleyim.Magazaya girince kokularin etkisiyle basim doner, neye bakacagimi sasirir ve oldukca uzun bir sure her seyi koklayip deneyerek vakit geciririm ki hepimiz Lush magazasina girince kendimizi kaybediyoruz saniyorum :))

Bu Big Sampuan benim ikinci sisem.Aslinda sise demek dogru degil cunku gordugunuz gibi kova gibi enteresan bir ambalaji var.

Lush Big Sampuan icin soyle demis;

İçeriğinde %50 deniz tuzu içerir, saçınızı besleyip, parlatır ve hacim verir. Ayrıca deniz tuzları ile saç derinize peeling etkisi ile uyarır. Deniz yosunu saçı besler, elastikiyet verir. İçeriğindeki neroli, mandalina yağları ise nem ve beslemesi içindir.


Urun 330 gram.Gercekten de icerisinde buyuk tuz parcaciklari var.Saciniza findik buyuklugunde uygulamaniz yetiyor cunku temizleme ozelligi cok guzlu bir sampuan ayrica diger sampuanlarin aksine sadece 1 kere uyguluyorsunuz ve saciniz tertemiz oluyor.

Bu kisa bilgilerden sonra yorumlarima gececek olursam;

Oncelikle paketlenmesi; klasik sampuanlarin aksine bu sampuan klasik Lush kutularinda bulunuyor, elinizle alip uyguluyorsunuz bu yonuyle pek pratik degil ama yine de zevkli; ancak hic mi hic hosuma gitmeyen bir sey var ki o da kapaginin kapanamamasi! Kapagi gercekten tam olarak kapanmiyor ya da cok zor kapaniyor, devamli kenarindan kopukler fiskiriyor ve bu durum kayganlasma yaptigi icin ekstra zorlaniyorsunuz; ben bu yuzden elimi bile kesmistim ugrasirken.

Kokusu; tek kelimeyle muhtesem! Mis gibi bir kokusu var.Hem meyvamsi hem yasemin hem de deniz gibi ferah bir koku, kesinlikle bayici degil; acip acip koklayabileceginiz bir urun, begenmeyen olabilecegini sanmiyorum :))

Yapisi; Icinde kocaman deniz tuzlari ihtiva ediyor, ancak bu ilk basta tuhaf gelse de bunlar saciniza uygulama esnasinda eriyip gidiyor.Oldukca kolay dagilan bir sampuan, cok cok cok fazla kopuruyor bu yuzden findik kadar omuz hizasindaki saclar icin yeterli.

Saclarima Etkisi; En onemlisini en sona biraktim.Oncelikle biraz saclarimdan bahsetmek istiyorum.Saclarim ilk bu sampuani kullandigim donemlerde gucluydu ve cabuk yaglanirdi; ayni zamanda ince telli saclara sahibim.Ilk sisemden oldukca memnun kaldim, temizlemesi inanilmaz, saclarimi olaganustu sekilde parlak birakiyor ve sadece tek bir sefer yikamayla saclari 3 kez yikamiscasina tertemiz yaptigi icin oldukca pratik geliyordu; ayrica kokusu inanilmaz kalici ve saclari yumusacik birakiyordu.Ancak ben biraz (malesef ki) abarttim ve bu sampuani her gun kullanmaya basladim, 1.yi bitirir bitirmez hemen 2. kutumu aldim; gitgide saclarimin gucsuzlestigini ve kurumaya yuz tuttugunu gordum ve artik saclarim elime gelmeye basladi.Normalde hic dokulme problemim yoktur fakat bariz bir sekilde saclarimda gucsuzlesme ve dokulme yasadim ayrica o zamanlar bu sampuandan baska bir sey kullanmiyordum.

Hemen sampuanimi degistirdim ve daha az siklikla yikamaya basladim, saclarim kendine gelmeye basladi.Ben bu sampuanin kokusuna ve verdigi parlakliga asik oldugum icin olcuyu biraz kacirmisim.Yani bu sampuan her gun kullanilmamali.

Zaten normal sampuanlar tek yikamayla tertemiz yapmazlar saci, burdan da ne kadar guclu bir sampuan oldugunu anlayabilirsiniz.Lush gorevlisi sadece tek yikama olacagini ve findik buyuklugunde uygulamam gerektigini onemle ikaz etmisti zaten.Benim saclarim asiri gur degil ve ince telli oldugu icin boyle guclu temizleme ozelligindeki sampuanlar iyi gelmiyor.Bir sure dokulmeyle ugrastiktan sonra saclarim toparlandi cok sukur tabi duzenli kestirmelerimin de etkisi oldu.

Ben bu sampuani halen cok seviyorum ancak dikkatli kullanilmasi gerekiyor, her gun kullanima uygun degil.Ozellikle kalin telli,guclu ve cabuk yaglanan saclara sahip olanlara tavsiye ediyorum.


Gordugunuz gibi icinde irili ufakli tuz tanecikleri var :)

Icerigi ise soyle;

Sea Salt (Sodium Chloride), Sodium Laureth Sulfate, Fresh Lemon Infusion (Citrus limonum), Toothed Wrack Seaweed Infusion (Fucus serratus), Fresh Sea Water (Aqua), Cocamide DEA, Lauryl Betaine, Fresh Lime Juice (Citrus limetta), Coconut Oil (Cocos nucifera), Neroli Oil (Citrus amara), Mandarin Oil (Citrus nobilis), Vanilla Absolute (Vanilla planifolia), Orris Absolute (Iris florentina), *Limonene, *Linalool, Benzyl Benzoate, Coumarin, Perfume, Methylparaben, Propylparaben. * Bitkisel yağlarda doğal olarak bulunur.


Gercekten de adi ustunde 'Big' bir sampuan.Temizleme ozelligi inanilmaz :) Cok fazla yaglanma sikayeti olanlar memnun kalacaklardir diye dusunuyorum ayrica ardindan mutlaka sac kremi istiyor.

Bu sampuani Lush magazalarindan 50 tl'ye satin alabilirsiniz.Lush magazalarinin nerelerde olduguna buradan bakabilirsiniz.

Ayrica www.lushturkey.com adresinden online alisveris imkani var.

Buradan Lush Bubblegum Lip Scrub yazimi okuyabilirsiniz :)

Ileride diger Lush urunlerini de tanitacagim.

Sevgiler :)) 

8 yorum:

onorr dedi ki...

İçerisindeki tuz taneciklerine şaşırdım, acıtmıyor mu saç derisini sürerken? Arada bir derin temizlik yapmak için güzel bir şampuana benziyor ;) Bu arada Buffy'yi aldım :D

Z. Aysegul dedi ki...

Acitmiyor canim eriyor hemen ama eline alinca hala hissedebiliyorsun aslinda tehlikeli bisi ben yere dustuyse diye ayagimi basmaya korkuyordum :D buffy hayirli olsun yorumlarini bekliyoruum <3

Adsız dedi ki...

Pek kullanabileceğim bir ürün değil sanırım ama merak etmedim de değil doğrusu :)

Bu arada blogumda ödül mimin var, mimlendin :)
http://guzelliktutkusu.blogspot.com/2013/01/ilk-mimim-ve-liebster-blog-odulu.html

Unknown dedi ki...

Lush'ın diğer tüm ürünleri gibi bunu da çok merak ettim..saç yapımız tam zıt ama bana göre de birşeyler var muhakkak..Taze blogger olarak bana da beklerim www.cosmodemo.blogspot.com

Z. Aysegul dedi ki...

Cok tesekkur ederim canim musait olur olmaz hemen yapacagim :)) <3

Z. Aysegul dedi ki...

Lush'da farkli sac tiplerine uygun sampuanlar da var evet :) hemen sana isinlaniyoruum <3

beyza dedi ki...

Tam işte bu dediğim bi markayla karşılaştım derken geçen sene turkiyeden gittiğini öğreniyorum ;(
Siz hala bu markayı kullanıyor musunuz? Eğer kullanıyorsanız nerden satın alıyorsunuz?

Unknown dedi ki...

Merhaba bu şampuandan almak istiyorum siz hiç siteden sipariş verdiniz mi kaç günde elimize geçer ve sipariş nasıl vereceğim site ingilizce yardımcı olur musunuz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages